به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، مراسم تجلیل از 18تن از کتابداران و کتابخوانان برتر استان گیلان پیش از ظهر امروز دوشنبه(20ابان) و با حضور مهدی صباغ، مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور و نماینده این نهاد در مراسم تجلیل از کتابداران گیلان؛ پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ ژاله حساس خواه، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان؛ میرشمس مومنی زاده، فرماندار شهرستان رشت؛ سرهنگ کامیار مهدی پور، معاون فرهنگی و هنری سپاه قدس گیلان؛ محمدحسن عاقل منش، مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانه ساز استان گیلان و عضو شورای اسلامی شهر رشت؛ رضا نوزاد، غلامرضا مرادی، احمد خدادوست، علی اکبر مرادیان گروسی، شهرام دفاعی، پرویز فکر آزاد، از نویسندگان، پژوهشگران و شعرای مطرح استان گیلان، آرمین صافدل، موسس گروه کتابخوانی "تو هم بخوان" در شهرستان بندر انزلی، اکبر دهسرایی، مدیر انتشارات دهسرا،  شادی پیروزی، مدیر انتشارات ایلیا؛ حمید بلوری، مدیر انتشارات بلور، زهرا بدن آرا؛ معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها؛ مجتبی رمضانی، معاون اداری و مالی اداره کل کتابخانه های عمومی استان، کتابداران، اعضای کتابخانه های عمومی، چهره های فرهنگی استان، اصحاب رسانه و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در مجتمع پذیرایی پاسارگاد رشت برگزار شد.

صباغ: ۲ میلیون ایرانی در برنامه های فرهنگی نهاد کتابخانه ها در سال98 شرکت کردند

معاون منابع انسانی و پشتیبانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار به کتابداران کتابخانه های عمومی استان گیلان و همه دست اندرکاران حوزه کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه به وجود ۳ هزار و ۵۲۰ باب کتابخانه عمومی در سراسر کشور اشاره و اظهار کرد: ۷۵۰۰ نیروی انسانی متعهد و متخصص بنام کتابدار در سطح این کتابخانه‌ها فعالیت می‌کنند که بخش بزرگی از اقدامات فرهنگی نهاد کتابخانه بر دوش این عزیزان است.

مهدی صباغ با بیان اینکه وجود ۴۳ میلیون نسخه کتاب در کتابخانه ها این نهاد را به یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تاثیرگذار در جامعه تبدیل کرده است، گفت: یکی از ت‌های نهاد کتابخانه‌ها تلاش برای افزایش سرانه مطالعه در جامعه و پرورش افراد کتابخوان و آگاه است.

نماینده نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراسم تجلیل از کتابداران و کتابخوانان استان گیلان ادامه داد: این نهاد در کنار خدمات کتابخانه ای همانند امانت، عضویت و تامین منابع برای اعضا در ۸ ماهه نخست امسال ۱۰۲ هزار برنامه فرهنگی با مشارکت بیش از 2میلیون نفر از علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در سطح کشور اجرایی کرده است.

وی در ادامه به برخی مواردی که باید از سوی کتابداران رعایت شود اشاره و تصریح کرد: رعایت تکریم ارباب رجوع، داشتن اطلاعات فرهنگی مناسب، شناخت تخصصی کتابداران، تسلط کامل نسبت به موضوعات روز، داشتن اطلاعات سازمانی برخی از مواردی است که باید توسط کتابداران مورد توجه قرار گیرد.

صباغ با اشاره به رویکردهاو ت های اصلی  نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تعامل سازنده با سایر سازمان‌های فرهنگی، اجرای برنامه‌ها و تبدیل این نهاد به یک پایگاه اجتماعی و فرهنگی، بالابردن حس مشارکت و تعلق به نسبت به کتابخانه‌ها، توجه ویژه به تحقیق، پژوهش و پشتوانه علمی در برنامه و فعالیت‌ها، توجه ویژه به ارتقای سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌ها، توجه ویژه به فضای مجازی و اقتضائات حضور در کتابخانه ها، توجه ویژه به بخش کودک و موضوع قصه‌گویی توجه ویژه به طرح های کتابخانه ای اعم از مسابقات، نشست های کتابخوان و جلسات نقد و بررسی کتاب را از اولویت های این نهاد برشمرد.

کرمی: ملت ایران مفتخر به رهبری کتابدوست و کتابخوان هستند

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان نیز در ابتدای این مراسم با بیان اینکه گیلان جزو استان‌های پیشرو در تکریم مقام کتاب و کتابدار و مروجان کتابخوانی و کتابخانه‌های فعال است، تصریح کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی امسال ۴۵۴ برنامه در سطح ۸۲ باب کتابخانه عمومی استان برگزار می‌شود.

پریسا کرمی ضمن قدردانی از کتابداران کتابخانه‌های عمومی جهت ارائه خدمات بهینه به مخاطبان، اظهار کرد: ملت ایران مفتخر به رهبری کتابدوست و کتابخوان هستند.

وی تبلیغ، ترویج و آشنایی جامعه با حوزه کتاب و کتابخوانی را ماموریت ذاتی نهاد کتابخانه‌های عمومی دانست و افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، کتاب خوب باید به روش خوب و مناسب به مخاطب معرفی شود لذا بخش عمده این رسالت بر عهده کتابداران و مروجان کتابخوانی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان با اشاره به نامگذاری ۲۴ آبان به عنوان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، تصریح کرد: وجه تسمیه این نامگذاری سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی، مفسر بزرگ دنیای اسلام است که اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی را نشان می‌دهد.

کرمی تقارن هفته کتاب و کتابخوانی با هفته وحدت را به فال نیک گرفت و یادآور شد: معجزه پیامبر گرامی اسلام(ص) کتاب مقدس قرآن است و لذا هر هفته برای ما باید هفته کتاب و کتابخوانی باشد.

وی همچنین با اشاره به برنامه های مختلف پیش بینی شده در هفته کتاب سال جاری تصریح کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی امسال ۴۵۴ برنامه در سطح ۸۲ باب کتابخانه عمومی استان از جمله ۴۳ نشست کتابخوان دانش‌آموزی، ۳۷ نشست کتابخوانی، بازدید دانش‌آموزان از کتابخانه‌ها، قصه‌خوانی، نشست کتابخوان اقشار و خانواده‌ها و فرزندان در فضای کتابخانه‌های عمومی، مسابقه نقاشی، کتابخوانی و خلاصه‌نویسی، نمایشنامه‌خوانی و ۱۵ جلسه نقد و بررسی کتاب برگزار می‌شود.

این مسئول فرهنگی از افتتاح دیوار کتاب در هفته کتاب گیلان خبر داد و افزود: یکی از برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی گیلان طی یکسال گذشته ایجاد ارتباط با اقشار خاص جامعه به ویژه نابینایان و کم‌توانان جسمی از طریق پیک دانش بود که توسط تنها کتابخانه گویا و بریل گیلان و با ارسال منابع به درب منازل دوستداران کتاب فعالیت می کند.

کرمی با بیان اینکه بخش ویژه نسخ خطی در آینده نزدیک در یکی از کتابخانه‌های عمومی استان راه‌اندازی می‌شود، گفت: کتب و نسخ خطی سرمایه ارزشمند و معنوی استان ما را تشکیل می‌دهند و لذا به عنوان امانتدار باید به ارائه این منابع به نسل جوان بپردازیم.

وی اجرای طرح کوله کتاب را در راستای ارائه خدمات کتابخانه‌ای به مخاطبان روستایی و عشایری استان  دانست و اظهار کرد: با راه اندازی طرح کوله کتاب در مناطق ییلاقی گیلان، امروز کودکان در این مناطق لذت تورق و خوانش کتاب را می‌چشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان با اشاره به حضور ۴۰ هزار گیلانی در جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: در این جشنواره ملی که با معرفی منابعی با موضوع سبک و سیره زندگی ائمه معصومین(ع) برگزار شد ۶۷ درصد شرکت‌کنندگان در این جشنواره را جوانان تشکیل دادند. وی همچنین برگزاری جشنواره هدهد سفید با هدف برقراری ارتباط بین کودکان و نوجوانان با نویسندگان و برگزاری جشنواره منطقه‌ای قصه‌خوانی را از دیگر فعالیت‌های سال ۹۸ عنوان کرد.

کرمی به فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها عمومی با حضور و مشارکت دوستداران کتاب و کتابخوانی نیز اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست های شاهنامه خوانی، حافظ خوانی برای آشنایی نسل جوان با ادبیات کهن، بهره برداری از نخستین کتابخانه مدرسه کشور را در شهرستان بندر انزلی، و ایجاد بخش مستقل نوجوان و اتاق علم در طرح توسعه کتابخانه شهید باهنر لاهیجان جزو مهمترین برنامه‌های فرهنگی کتابخانه های عمومی در سال جاری بوده است.

کرمی از راه‌اندازی پویش "شهر می‌خواند" با همکاری سمن‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: در این طرح با پیش بینی برنامه های متنوعی فرهنگی، کسانی که به کتاب و کتابخوانی علاقه ندارند، علاقمند خواهیم کرد و امیدواریم با حضور مردم در فضاهای کتابخانه‌ای شاهد رونق فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه و ارتقای دانش مخاطبان باشیم.

فاضلی: چاپ ۴۶۶ عنوان کتاب در گیلان تنها در8ماهه سال جاری

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان نیز بعنوان آخرین سخنران مراسم تجلیل از کتابداران برتر گیلان، فرهنگ را مقوله‌ایی مهم در سلامت و رشد جامعه برشمرد و گفت: باید گفتمان‌سازی را در جامعه ترویج دهیم تا از آسیب های احتمالی بر اثر عدم برقراری دیالوگ های فردی و گروهی در آینده جلوگیری شود.

فیروز فاضلی با بیان اینکه فرهنگ جای گفتگو و چنین برنامه‌های فرصتی برای گفتگوست به گشایش پانزدهمین دوره نمایشگاه کتاب گیلان امسال از ۲۶ آبان و با حضور بیش از ۴۰۰ ناشر داخلی اشاره کرد و گفت: گیلان دارای ۶۰ ناشر فعال است که در سال جاری ۴۶۶ عنوان کتاب در استان به چاپ رسیده و بدین لحاظ از استان‌های پیشرو کشور هستیم.

فاضلی با بیان اینکه سرانه مطالعه در گیلان خوب است از برخی اظهارنظرها در خصوص کاهش سرانه مطالعه انتقاد کرد و افزود: مطالعه در فضای مجازی نوعی مطالعه است که باید در سرانه افزوده شود.

وی با بیان اینکه می‌توان از فضای مجازی در راستای ارتقا دانش و مطالعه بهره برد تاکید کرد: امروز مطالعه در فضای مجازی گسترش یافته و باید به محتواسازی در این فضا پرداخت تا آسیب نبینیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تاکید بر ترویج فرهنگ مطالعه در خانواده‌ها خاطرنشان ساخت: انس با کتاب آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد که در این راستا باشگاه‌های کتابخوانی در ۱۶ شهرستان استان فعال شده است.

وی در پایان ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب به اصحاب فرهنگی استان و همه تلاشگران این عرصه خصوصا کتابداران کتابخانه های عمومی از ایشان قدردانی کرد.

از گپ و گفت صمیمانه تا اجرای نمایشنامه خوانی گروهی

گفتنی است گپ و گفت صمیمانه با برخی از چهره های فرهنگی استان و فعالین حوزه کتاب و کتابخوانی چون غلامرضا مرادی، علی اکبر مرادیان گروسی از نویسندگان و پژوهشگران مطرح استان گیلان؛ آرمین صافدل، موسس گروه کتابخوانی "تو هم بخوان" در شهرستان بندر انزلی و وحید فرحی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تالش بعنوان رئیس شهرستان فعال در زمینه اجرای طرح کوله کتاب در مناطق ییلاقی تالش و همچنین اجرای متن طنز توسط شهرام دفاعی از طنزپردازان برجسته گیلان، اجرای شاهنامه خوانی توسط اعضای کودک کتابخانه های عمومی شهرستان رودسر و نمایشنامه خوانی از مهمترین برنامه های این مراسم بود.

معرفی 18برگزیده بیست و هفتمین دوره هفته کتاب در استان گیلان

همچنین در این مراسم ضمن تجلیل از خانواده معظم شهید پرافتخار مدافع حرم، سعید مسافر و خانواده معظم شهید ابوالحسن کریمی، خیرکتابخانه ساز کتابخانه عمومی شهید کریمی لاهیجان، 16برگزیده در بخش های خاطره نویسی، جایزه هدهد سفید، کتابخوان، کتابدار، مسئول کتابخانه برتر نهادی تقدیر و کتابخانه عمومی برتر استان گیلان در بیست و هفتمین دوره هفته کتاب معرفی شد.

برگزیدگان جشنواره  هدهد سفید

بر اساس اعلام دبیرخانه برگزاری بیست و هفتمین دوره هفته کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور و در بخش تقدیر از برگزیدگان جشنواره کتاب هدهد سفید دلارام پرمونه، بعنوان داور در بخش کودک از شهرستان لاهیجان، نرگس صادقی بعنوان داور در بخش نوجوان از شهرستان بندر انزلی و سعیده شفیعی ثابت، بعنوان کارشناس برگزیده در اجرای جشنواره هدهد سفید در استان گیلان حائز کسب لوح یادبود این بخش شدند.

برگزیده سومین جشنواره خاطره نویسی

همچنین بر اساس اعلام دبیرخانه برگزاری سومین دوره خاطره نویسی کتابداران، گیلان صفارنیا، کتابدار کتابخانه عمومی اهل البیت(ع) آستانه اشرفیه با کسب امتیاز حائز دریافت لوح تقدیر این بخش شد.

معرفی کتابخوانان برتر گیلان

در بخش انتخاب کتابخوانان برتر کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز آتنا بی حساب، عضو کتابخانه عمومی آیت الله شرفی ماسوله و زینب آفتابگرد عضو کتابخانه عمومی آیت الله حکیم احمد سرگوراب در رده سنی خردسال و کودک، مبینا شریفی، عضو کتابخانه عمومی آیت الله ربانی شهر املش و ستایش سلمانی، عضو کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) شهر رضوانشهر در بخش نوجوان و جلال واحد زاده، عضو کتابخانه عمومی شهید باهنر شهر لاهیجان و فیروز عبدالله زاده، عضو کتابخانه عمومی حاج سید علی اصغر شفیعی چابکسر در بخش بزرگسال لوح تقدیر این بخش را ازآن خود کردند.

معرفی کتابخانه های برتر استان گیلان

همچنین در ادامه این مراسم کتابخانه عمومی شهید هدایت درویشوند شهرستان رودبار و کتابخانه عمومی روستایی رسول اکرم (ص) پونل شهرستان رضوانشهر به ترتیب کتابخانه عمومی برتر شهری و روستایی گیلان انتخاب و از مسئولین این کتابخانه های تقدیر شد.

مسئولین برتر کتابخانه های عمومی گیلان

تقدیر از مریم فرزام جود، مسئول کتابخانه عمومی روستایی رسول اکرم (ص) پونل شهرستان رضوانشهر، محمد خوشخو شالدهی، مسئول کتابخانه عمومی شهید چمران شهر شفت و سیده مونا عظیمی، مسئول کتابخانه عمومی جوادالائمه طاهرگوراب صومعه سرا بعنوان مسئولین برتر کتابخانه های عمومی استان از دیگر بخش های این مراسم بود.

معرفی کتابدار برگزیده استان گیلان

همچنین در بخش این مراسم ریحانه قهری، کتابدار کتابخانه عمومی 17 شهریور شهر تالش با کسب بیشترین امتیاز از سوی دبیرخانه برگزاری بیست و هفتمین دوره هفته کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور بعنوان کتابدار برتر کتابخانه های عمومی استان گیلان انتخاب و از وی تجلیل شد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها